общи условия

Общите условия определят взаимоотношенията между „Шикови РПМ“ ЕООД и посетителите и потребителите на онлайн магазин за щори и сенници, намиращ се на интернет адрес www.online.shikovison.com

Shikovison.com е собственост на „Шикови РПМ“ ЕООД, дружество регистрирано в съответствие със законите на Република България, вписано в Търговския регистър при Агенция по вписванията с ЕИК 201224738, със седалище и адрес на управление гр. Варна ул. Парийка комуна 16, , телефон на потребителя +359 526056644, имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Всеки потребител, който използва уеб страницата www.online.shikovison.com  се счита, че е съгласен и приема настоящите Общи Условия.

Отстъпките в онлайн магазина www.online.shikovison.com не могат да се комбинират с други отстъпки и промоции.

1. Регистрация в уеб сайта и защита на личните данни.

Потребителите в онлайн магазина се разделят на нерегистрирани потребители (гости) и регистрирани потребители.

При регистрация не се изискват лични данни !

Оnline системата за покупки през сайта отразява наличността на артикулите към актуалния момент на проверката, като предвид динамиката в стокооборота, е възможно определени артикули и аксесоари към тях, публикувани и фигуриращи на сайта като „налични“  към момента на проверката, да бъдат изчерпани при заявката и да не могат да бъдат поръчани и доставени чрез online магазина. При всички случаи, дружеството уведомява потребителите, направили поръчка през сайта за възможността / невъзможността за доставка на заявената през Оnline системата стока.

Възможно е параметрите (срок, начин на доставка и др. подобни) на направена поръчка чрез Оnline системата да бъдат променени, като дружеството се задължава да съобщи на потребителя за направените промени на предоставения от него е-мейл и/ или телефон за контакти и/или по друг подходящ начин, в срок най-късно до момента на изпращането на потребителя на съобщението за потвърждение на поръчката.

При регистрацията на сайта, потребителят предоставя вярна, точна, актуална и пълна информация, необходима за осъществяване на продажбата, чрез попълване на всички задължителни полета на регистрационната форма.

Дружеството не носи отговорност за невярно и/или неточно изпълнена поръчка, в случай, че потребителят предостави невярна, неточна, неактуална или непълна информация, като освен това има право да откаже по-нататъшен достъп на лицето до част или до всички услуги, предлагани на сайта.

Потрeбителят получава информация чрез предоставените данни за контакт, търговски съобщения за продукти и услуги на на дружеството и/или текущи активности, маркетинг и промоционални съобщения и/или за целите на маркетингови проучвания и събирането на информация, като в случай, че не желае да получава такава информация, потребителят следва изрично да откаже получаването на същата чрез формите за запитване и контакт, посочени на сайта.

2. Нашите продукти

2.1. Описание и продуктова фотография

Поради различните цветови настройки на мониторите и дисплеите на различните усторойства (компютри, лаптопи, смартфони и таблети) е възможно да има разлика между цветовете показани на тази страница и действителните.

Въпреки нашето старание от www.online.shikovison.com да гарантираме, че продадените и доставените стоки съвпадат във всяко едно отношение с продуктите, представени в уеб магазина, всяка незначителна промяна, промяна в цвета или шарката на стоките не ви дава право да отхвърляте стоките, нито да претендирате за обезщетение за такава промяна или промяна.

Затова ние Ви препоръчваме да се възползвате от нашите магазини и посетите някой от тях, преди да направите поръчката си!

2.2. Размери

Всички модели щори се произвеждат според вашите индивидуални размери. Ваше задължение е да вземете правилните размери при поръчка на продукт. Ако не сте сигурни за даден продукт или как да измервате, моля, обадете се на екипа за обслужване на клиенти за помощ, преди да поръчате или се консултирайте с онлайн ръководството за взимане на размери. Преди да направите поръчката си онлайн или по телефона, Вие трябва да проверите избраните от Вас продукти, посочените от Вас размери, както и продуктовите особености. При направена поръчка, клиентът е отговорен да провери поръчката си и желаните размери чрез имейл потвърждението. Не можем да приемем връщания или да възстановим парите при неправилни размери, защото продуктите са направени по индивидуални размери и не могат да бъдат препродадени.

2.3.Толеранс

Моля, имайте в предвид, че нашите продукти се произвеждат от нашите висококвалифицирани професионалисти, които ще бъдат възможно най-точни в рамките на отклонение от +/- 5мм при щорите . Няма да заменим поръчката, ако размерите са в рамките на тези граници на толерантност и няма да имате право да откажете стоките.

2.4. Текстили

Повечето тъкани са боядисани и затова всяка партида може леко да се различава от предишната. Поради различията в цветовете между партидите на продуктите не можем да гарантираме пълно съответствие на цветовете при предишни поръчки. Поради дизайнът на някои шарки, може да се окаже, че показана снимка в онлайн магазина не показва пълната гама от цветове или дизайн на плата. Ако имате някакви съмнения относно точното естество на материала, ние препоръчваме да се обадите на нашия екип за допълнителна информация, преди да направите поръчката си!

2.5. Окомплектовка на продуктите

Всички предлагани продукти са окомплектовани с необходимите принадлежности и аксесоари за инсталация и употреба, единствено в окомплектовката няма крепежни елементи като винтове и дюбели. Причината е, че не съществува универсален крепежен елемент, който да пасва за всеки монтаж. Различните продукти могат да бъдат монтирани върху различна основа – бетон, гипсокартон, тухла, дърво или директно върху дограмата. Значение има и дебелината на изолацията (ако има такава). При монтаж върху дограма е много важно да се използват винтове, съобразени с дълбочината на стъклодържача, в противен случай може да се повреди стъклопакета! Всеки отделен случай изисква конкретни крепежни елементи, което може да се прецени единствено и само от клиента.

3. Поръчки:

3.1. Изменения и анулиране на поръчка:

При поръчка на Вашите стоки, Вие се съгласявате с правно обвързващ договор по настоящите общи условия с параметрите на поръчката и при цените, посочени от дружеството.

Съгласно ДИРЕКТИВА 2011/83/ЕС НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА от 25 октомври 2011 година относно правата на потребителите и чл. 57ал. 1 т. 3 от Закона за защита на потребителите,напотребителят не може да направи отказ по отношение на стоки, изработени по специална поръчка на потребителя, или стоки, които имат подчертано персонализиран характер. Такива стоки са предлаганите от „Шикови РПМ“ ЕООД, поради което анулиране, отмяна на поръчка или връщане на стоката е невъзможно.

Ето защо настоятелно Ви препоръчваме да проверите потвърждението на поръчката по имейл, за да сте сигурни, че сте направили поръчката правилно. Свържете се с нас колкото е възможно по-скоро при направена грешна поръчка.

В случай, че не откривате такова съобщение в е-пощата си, моля проверете своята „СПАМ“ папка, тъй като има възможност да е попаднало там. Ако и там не го откривате, свържете се с нас, за да осигурим необходимото съдействие.

3.2. Комуникация и поръчки по телефон:

След въвеждането на поръчката от екипа ни за обслужване, моля веднага проверете данните за поръчката в потвърждението на имейла. Моля, имайте в предвид, че не приемаме искове въз основа на неправилни размери или продукти, които се въвеждат от нас чрез контакт по телефона, следователно в случаите на комуникация по телефона не можем да приемем подобни искания и рекламации. 

3.3. Приемане на поръчка за изработка

Имаме право да анулираме поръчката ви, ако:

 • Нямаме достатъчно наличност, за да направим и да доставим поръчаните стоки;
 • Ако сте поръчали от страна, в която не доставяме;
 • Възникне грешка при ценообразуването или грешка при въвеждане на текст, поради системна грешка в нашата база данни или уебсайт.

Ако по някаква причина извън нашия контрол, ние не сме в състояние да предоставим конкретен артикул, ние ще Ви уведомим възможно най-скоро.

3.4. Срокове за изработка

Сроковете за изработка на повечето продукти са между 10 – 15 работни дни, но има и по-специфични продукти като дървени щори,  при които изработката е почти изцяло ръчна и сроковете са до 20-25 работни дни. В периоди на извънредна натовареност на производството е възможно сроковете за изработка на някои продукти да бъдат удължени. Сроковете за изработка са отразени в описанието на всеки продукт. 

ЗАБЕЛЕЖКА:

В зависимост от избрания начин на плащане, сроковете за изработка започват да текат от:

 • при плащане чрез банков превод – след регистриране на плащането при нас и след потвърждаване на поръчката по телефон от наш оператор в работен ден;
 • при плащане с Наложен платеж или Банкова карта – след потвърждаване на поръчката по телефон от наш оператор в работен ден.

Изпълнението на поръчката може да бъде забавено поради някоя от следните причини:

 • Изчерпани наличности на поръчания продукт;
 • Неуспешно плащане от страна на потребителя (не се отнася за плащане с наложен платеж);
 • Грешен или непълен адрес за доставка или телефон за контакт с потребителя;
 • Официални празници и почивни дни;
 • Неуточнени начин на плащане.

Цената, която ще платите, е цената, посочена в кошницата на онлайн магазина и в имейла Ви за потвърждение. Тези цени са с включен ДДС и общата цена е цената, която ще платите. Ако желаете  фактура, попълнете необходимите данни.

Всички модели щори и сенници се изработват по индивидуални размери, което означава, че след изработката им те не могат да се използват за друг клиент. Поради тази причина, поръчката става активна, след като получим плащане от Ваша страна. Предлагаме възможност за доплащане и с наложен платеж при доставка, но с ограничение в размера на сумата – за поръчки до 500,00 лв.

3.5. Начини на плащане:

 • С дебитна или кредитна карта чрез виртуален ПОС терминал;
 • Плащане с банков превод;
 • Плащане с наложен платеж с Пощенски Паричен Превод (ЕКОНТ) – за поръчки на стойност ДО 200,00 лв.
 • Плащане в офис на " Шикови РПМ" ЕООД

3.6. Цени на доставка:

Куриерска фирма ЕКОНТ или СПИДИ: БЕЗПЛАТНО за всички щори и моторизирани релси до офис на „Еконт“ или "Спиди" със стойност по-голяма от 300 лв.. Доставката на щори и моторизирани релси до адрес е 5 % / пет процента / от стойността на цялата поръчка.

Всички останали цени на доставка са по ценообразуване на избраният куриер.

Сроковете на доставка са в рамките на 2-3 работни дни, считано от деня на изработка и експедиция на продукта.

При поръчки, които се подават от по-малки населени места, е възможно забавяне поради факта, че куриерските фирми обслужват тези селища 2 – 3 пъти седмично.
При пратки с дължина над 3.50 метра също е възможно забавяне на доставката с 3-4 дни.

Длъжни сме да предупредим нашите клиенти от много малките села или махали, че при дължина на пратката над 3.50 метра е възможно куриерските фирми да откажат доставката до клиента. В такива случаи пратката се доставя до най-близкия офис на куриерската фирма.

Сроковете, които са посочени се прилагат доколкото не противоречат на съответните срокове за доставка на куриерската фирма. „Шикови РПМ “ ЕООД запазва правото си едностранно, без да подава информация към клиента да удължава посочените срокове с до 7 дни.

3.7. Гаранционни условия

Всички продукти в онлайн магазина имат 24 месеца гаранционен период. 

Правото на гаранционен ремонт се губи при установяване на неправомерна работа с продукта. При установяване на гаранционен дефект, същият се отстранява за сметка на производителя във възможно най-кратък срок.

Гаранцията отпада при следните случаи:

 • Когато повредата се дължи на злополука, влага, токови удари, запрашване, контакт с животни, препарати и течности;
 • При неправилна експлоатация на продукта, неправилно почистване и излагане на климатични условия като дъжд, сняг, силен вятър, градушки, в противоречие с изискванията на производителя;
 • При извършване на ремонт собственоръчно, без стоката да бъде върната към специализирания екип в Шикови РПМ ;
 • Устойчивостта на цвета (избеляването) на текстилните материи, тъкани, пластмасови компоненти не подлежи на гаранция;
 • Случаи на залепване (и евентуално скъсване) на плат, в следствие на конденз по стъклото;
 • В случай на нарушаване на физическата цялост на продукта;
 • При разлика в нюансите на естествения материал. Възможни са вариации на цвета до 20%, в зависимост от партидата. Възможна е и вариация на текстурата според нишките на тъканите платове.

При установяване на гаранционен дефект, същият се отстранява за сметка на „Шикови РПМ “ ЕООД чрез заменяне на дефектиралата част или изделие, във възможно най-кратък срок. Нашият сервиз е на Ваше разположение и при възникване на извънгаранционни дефекти. Транспортните разходи при рекламация на дефектри продукти се заплащат от клиента.

3.8. Дефектни или повредени при транспорта продукти

Всички продукти на „Шикови РПМ “ ЕООД са стриктно проверени преди изпращане, но в случай, че имате проблем, моля, пишете ни на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или се обадете на екипа за обслужване на клиенти на +359 896 685454. Имате 7 дни след получаване на вашите стоки, за да съобщите за повредени или дефектни стоки, дължащи се на производството. Ние ще се заемем с вашите запитвания своевременно и при необходимост ще организираме изпращане и замяна. Запазваме правото си да поискаме снимки по отношение на отчетените проблеми или да поискаме продуктът да ни бъде върнат за проверка. Това не засяга вашите законови права.

ВАЖНО:

При получаване на пратката от куриера, преди да впишете своето име и подпис като получател, се уверете в целостта на пакета. Рекламации, причинени от увреждания в резултат на транспортирането и доставката, следва да се предявяват в момента на получаване на пратката, преди да сте я приели от куриер и да изискате протокол за увредена пратка! В противен случай, www.online.shikovison.com не носи отговорност за повредени пратки при транспорта!

4. Връщане на поръчки

Всички продукти щори и сенници се изработват по индивидуални размери, което означава, че след изработката им, те не могат да се използват за друг клиент. Поради тази причина поръчаните продукти не подлежат на връщане по никакъв повод, освен в случай за гаранционен ремонт.

Последвайте ни

Работно време

Понеделник  - Петък : 09.00 -18.00

Събота: 09.30 - 13.00

Почивен ден: Неделя